Volgens The Fixables uit 020 kan je een iPhone die nat is geworden beter niet in een zakje met rijst stoppen

Vorige week publiceerden we onze jaarlijkse test van de beste waterdichte cases voor de zomer. Daarop ontvingen we op FaceBook een reactie van the fixables die aangeven dat ze niet zo blij worden van onze tip om een iPhone die nat is geworden in de rijst te leggen. Op de onderstaande foto zie je wat er gebeurd met een printplaat van een iPhone die 2 dagen in een zakje met rijst heeft gelegen.
Fixables
Volgens de mensen van The Fixables is het verstandig om je iPhone met rust te laten. Ze adviseren om de batterij eruit te halen maar dat snappen wij dan weer niet helemaal. De kern is dat je een toestel niet in de rijst of  gemalen koffie moet leggen want dat zijn volgens The Fixables echt fabeltjes.

Ze adviseren om je iPhone snel af te drogen en zo snel mogelijk grondig schoon te laten maken omdat waterschade op langere termijn corrosie en kalkafzetting op printplaten kan veroorzaken. Dit kan op den duur kortsluiting veroorzaken.

Via The Fixables kan je een toestel voor een redelijk bedrag proberen te laten reanimeren. Als dit niet lukt betaal je € 39,00 en als het wel is gelukt betaal je € 65,00. Nieuwe onderdelen zijn niet opgenomen in deze prijsopgaaf.