Volgens Apple zijn er de afgelopen 6 dagen slechts 9 iPhone 6 Plus toestellen gebogen

Apple heeft een officiële reactie gegeven over de “BendGate” en daaruit blijkt dat er bij Apple slechts 9 gevallen bekend zijn waarbij klanten hebben geklaagd dat hun iPhone 6 Plus gebogen is. Daarmee komt er voorlopig ook een einde aan de BendGate grapjes over een gebogen iPhone 6.

heineken

Apple geeft aan dat het buigen van een iPhone 6 bij normaal gebruik extreem ongebruikelijk is. Volgens Apple is de iPhone 6 goed en degelijk gemaakt en ontworpen. Het lijkt er ook op dat er vooral iPhones zijn gebogen voor YouTube video’s om media aandacht te krijgen. Het kleine aantal iPhone 6 gebruikers die toch even niet hebben opgelet en op hun iPhone 6 zijn gaan zitten worden door AppleCare medewerkers van Apple geholpen.  Na een visuele en mechanische inspectie van een gebogen iPhone 6 Plus zal er per geval bekeken worden of het toestel vervangen kan worden onder garantie.

Apple spreekt alleen over de iPhone 6 Plus terwijl ik ook een gebogen iPhone 6 heb gezien van een gebruiker die voorzichtig met zijn nieuwe toestel is omgegaan. Inmiddels vangen we ook al berichten op dat er fabrikanten van (spijker)broeken zijn die de zakken van broeken gaan aanpassen aan het formaat van de iPhone 6 (Plus).

broekzak