Volgens analisten verkocht Apple het afgelopen kwartaal 16 miljoen iPhones

Fortune heeft 43 zowel professionele als amateur analisten gevraagd om een schatting te maken van het aantal iPhones die Apple heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Uit de analyses komen getallen tussen de 13 en de 20 miljoen iPhones naar boven maar de meeste analisten voorspellen een totaal van 16 miljoen iPhones.

De iPhone is inmiddels Apple’s grootste inkomstenbron en inmiddels goed voor 40% van de totale inkomsten. De voorspelling van Goldman Sachs’ analist Bill Shope was het meest voorzichtig met 13.24 iPhones en Jeff Fidacaro van Susquehanna zet het hoogst in met 19.8 miljoen iPhones.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar verkocht Apple 16.24 miljoen iPhones en de verkoopcijfers over het tweede kwartaal gaat Apple op 20 april bekend maken. In de cijfers die we dan horen zitten ook de verkoopcijfers van de decembermaand en de lancering van de iPhone 4 op het Verizon netwerk. Naast de cijfers over de iPhone krijgen we dan ook de eerste getallen over de iPad 2 en natuurlijk de andere Apple producten.