Volgende generatie iPhone kan nog dunner dankzij ultradunne camera van SONY

In de iPhone 4S zit een 8-megapixel camera module die gemaakt is door SONY. De fabrikant kondigde vandaag aan dat ze er in geslaagd zijn om een nog kleinere CMOS beeldsensor te maken zodat de volgende generatie iPhone nog dunner kan worden dan de huidige iPhone 4S. De nieuwe metaaloxide (CMOS) sensor module heeft volgens SONY een superieure beeldkwaliteit. Zonder in alle technische details te treden komt het er op neer dat de camera meer megapixels krijgt, een betere lichtgevoeligheid, verbeterde beeldstabilisatie en natuurlijk 1080p video opname mogelijkheid.

De camera is het dikste onderdeel in de iPhone en de iPad. Daarom zit er in de huidige iPad 2 een camera met een zeer lage resolutie. De dikte van de iPhone 4S komt voornamelijk door de hoogte van de 8-megapixel waardoor Apple gedwongen was om dezelfde afmetingen te gebruiken als de iPhone 4. Sony CEO Howard Stringer bevestigde vorig jaar per ongeluk dat er een 8-megapixel camera in de volgende generatie iPhone zou komen.

Of de iPhone 5 ook een CMOS sensor krijgt van SONY is volstrekt onduidelijk. De sensor kan ook door Omnivision worden gemaakt omdat Apple pas vlak voor de start van de massaproductie van de volgende generatie iPhone de beste componenten kiest die op dit moment beschikbaar zijn.