Volgende generatie iPhone is kleiner en dunner volgens CEO van het Franse Orange

In een interview met de Wall Street Journal heeft CEO Stephane Richard van France Telecom/Orange beschreven dat Apple samen met Orange het licht op groen heeft gezet om in de toekomst gebruik te maken van een kleinere simkaart. We schreven daar vorige week al over. Nieuw is dat de volgende generatie iPhone volgens de CEO kleiner en dunner zal worden. De CEO maakte in het gesprek een foutje en noemde specifiek de volgende generatie iPhone als de kleinere iPhone.

De Wall Street Journal wist in januari al te melden dat Apple dit jaar een “iPhone nano” zou introduceren:

The person who saw the prototype of the new iPhone said the device was significantly lighter than the iPhone 4 and had an edge-to-edge screen that could be manipulated by touch, as well as a virtual keyboard and voice-based navigation.

De kleinere iPhone met de codenaam N97 is niet alleen dunner en goedkoper maar heeft ook een groter display wat meer doorloopt tot aan de rand van het toestel. Zo’n nieuwe kleine simkaart zou daar in ieder geval prima in passen… De CEO verklapte eerder eind 2009 per ongeluk dat Apple werkte aan een tablet met 3G die in januari 2010 zou worden geïntroduceerd.