Volgende generatie iPhone heeft Personal Assistant aan boord

De afgelopen maanden zijn er constant geruchten opgedoken dat Apple dit jaar twee iPhones gaat lanceren. Een goedkope iPhone voor de onderkant van de (prepaid) markt en een geheel nieuwe iPhone 5. Volgens John Paczkowski van AllThingsD zijn deze geruchten onzin en gaat Apple dit jaar geen goedkope variant van de iPhone 4 lanceren. Paczkowski heeft goede bronnen bij Apple en een betrouwbaar “track record” met informatie over Apple producten. Daarbij gaat het ook vaak om inside info die Apple vermoedelijk bewust heeft laten lekken via Paczkowski. In oktober krijgen we dus vrijwel zeker slechts één nieuwe iPhone te zien. Al Gore beweerde vorige week nog dat Apple meerdere iPhones gaat lanceren in oktober. De vraag is of die nieuwe iPhone een iPhone 4S is met dezelfde vormgeving als de iPhone 4 of een geheel nieuwe iPhone 5?

Het lijkt er steeds meer op dat we een iPhone 4S krijgen met een A5 chip, 1GB ram voor o.a. een verbeterde spraakfunctie en een  8 megapixel camera die nu ook onder slechte licht omstandigheden goede foto’s kan maken.

Vandaag bevestigde 9to5Mac ook de komst van een sterk verbeterde versie van Siri op de volgende generatie iPhone. Een spraakgestuurde dienst waarmee je een persoonlijke assistent tot je beschikking hebt die zelfs vragen weet te verbeteren door vragen terug te stellen. Dit lijkt alsof je een gesprek voert met een persoon en dat zal vast een hit worden in bejaardentehuizen. Berichten zoals email kunnen worden ingesproken en simultaan worden omgezet in tekst. Zelfs het versturen kan via een spraakcommando. Bij de introductie van de “iPhone 5” zijn er vast wel blogs die er opgewonden van raken maar het is niets nieuws en al geruime tijd te vinden op Android smartphones. De vraag is ook of Apple wel de Nederlandse taal zal ondersteunen bij de introductie van de nieuwe spraakdienst. De eerste reacties over de nieuwe spraakfunctie zijn ook niet echt positief:

Hello Assistant!, i don’t need you and where is my redesigned iPhone 5?