Volg maandag de (r)evolutie van OS X Lion, iOS 5 en de opslag die daar bij hoort plus…

Nog 2 nachtjes slapen en dan gaat Steve Jobs iOS 5, Lion en iCloud onthullen. Aangezien Apple dit keer zelfs journalisten laat invliegen uit Engeland en Australië om de keynote bij te wonen verwachten wij nog meer verassingen. De keynote begint aanstaande maandag om 19:00 uur en het is nog niet duidelijk of Apple ook een videostream gaat aanbieden. De belangrijkste updates uit de keynote kan je live volgen via ons MobileMac Twitter account.

De afgelopen 4 jaar onthulde Steve Jobs altijd tijdens het WWDC een nieuwe iPhone maar Jim Dalrymple van The Loop liet in maart al weten dat hij uit betrouwbare bronnen had vernomen dat Apple dit jaar op de WWDC geen nieuwe iPhone 5 zal introduceren en dat de conferentie volledig in het teken zou staan van software. De uitspraak van Dalrymple was destijds genoeg om het Apple aandeel te laten dalen.

Het gerucht van Dalrymple dat er geen nieuwe iPhone 5 in juni verschijnt is niet zomaar een losse flodder want Dalrymple van The Loop heeft goede bronnen bij Apple en werkte eerder al bijna 10 jaar voor de echte MacWorld. Zijn gerucht was in ieder geval genoeg om analisten hoofdpijn te bezorgen en om aan aandeelhouders uit te leggen waarom Apple dit jaar waarschijnlijk niet in juni, voor het eerst sinds 2007 pas in september met een nieuwe iPhone komt. Een klassiek voorbeeld waarom Steve Jobs bloggers haat.

Apple wil iedereen graag laten geloven dat er geen nieuwe iPhone komt omdat het verrassingseffect als Jobs aanstaande maandag ineens wel met een nieuwe iPhone op het podium staat het Apple aandeel naar een recordhoogte zal brengen en de media daar behoorlijk opgewonden van zal raken. Goed voor weken nieuws die de aandacht voor de toestellen van de concurrentie volledig zal wegvagen. Daarbij vragen wij nog steeds af wat we met de onderstaande foto moeten die we onlangs in onze mailbox aantroffen. Is dit de nieuwe iPhone 4S die Steve Jobs maandag gaat introduceren of krijgen we hem pas in september te zien?

Gaat Steve Jobs de keynote over iOS 5 op een iPhone 4 geven of gebruikt hij daarvoor een volgende generatie iPhone? Volg ons maandag 6 juni vanaf 19:00 uur via Twitter voor live updates uit de keynote.