Volg het NOS Radio 1 Lijsttrekkersdebat op je iPhone

Het NOS Radio 1 Lijsttrekkersdebat is vanmiddag van 16.30 uur tot 18.30 uur te beluisteren via radio 1 en te volgen via Politiek 24. Mocht je in de file staan, barbecue, op de camping vanwege het pinksterweekeinde of gewoon lekker in de tuin in de zon zitten dan is het debat ook prima te volgen via je iPhone of iPad.

Daarvoor heb je de gratis Radio 1 iPhone applicatie nodig en als je ook wil zien hoe de lijsttrekkers tijdens het debat presteren dan kan dat via Politiek 24 met de gratis NOS Journaal iPhone applicatie.

Tien lijstrekkers van de huidige Tweede Kamer-partijen – Jan Peter Balkenende (CDA), Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (Groen Links), Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), André Rouvoet (ChristenUnie), Mark Rutte (VVD), Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en Rita Verdonk (Trots op Nederland) – geven acte de présence. PVV-leider Geert Wilders is er niet bij, zijn agenda laat zijn aanwezigheid op dat tijdstip niet toe. De presentatie is in handen van Bert van Slooten en Wilma Borgman.

Het debat stond oorspronkelijk gepland voor zondag 16 mei. Vanwege de ‘campagnestop’ van de politieke partijen uit piëteit met de nabestaanden van het tragische vliegtuigongeluk in Tripoli, werd het debat uitgesteld.

Het NOS Radio 1 Lijsttrekkersdebat is traditioneel het eerste debat met de lijsttrekkers. Later volgen nog de debatten bij RTL (Het Premiersdebat op 23 mei) en aan de vooravond van de verkiezingen nogmaals bij de NOS op 8 juni. Vanmiddag de eerste van 16.30 uur tot 18.30 uur. Benodigdheden de gratis Radio 1 iPhone App of de gratis NOS Journaal applicatie.