Volg de Tour de France met Rabo Cycling for iPad

De Rabobank heeft gisteren de eerste wielersport applicatie voor de iPad gelanceerd. De applicatie, die in Nederland de eerste sport app voor de iPad is, biedt kijkers naar de Tour de France (maar ook naar alle andere grote wedstrijden) de mogelijkheid om de beleving van de koers te vergroten met veel extra informatie: het precieze en actuele koersverloop, tweets van renners, Rabosport video’s en het laatste nieuws uit het Rabokamp.

De applicatie is gebaseerd op de zeer succesvolle iTour app voor de iPhone die in 2009 meer dan 100.000 downloads kende. De iPad app past binnen het brede mobiele aanbod van Rabosport, dat naast een mobiele website ook een speciale iPhone app kent voor wielrennen.

Met de Rabo Cycling app blijft de gebruiker overal en altijd op de hoogte van de laatste tussenstanden bij de grote wielerkoersen – klassiekers, criteriums en de grote rondes –  in een gebruiksvriendelijke Rabosport interface. Deze is speciaal voor de iPad ontwikkeld en geeft in één oogopslag het koersverloop helder weer.

Heleen Crielaard, hoofd sponsoring:

“Rabobank brengt de sporters graag dichtbij haar klanten. Dat doen we online en offline. Met de iPad gaan we weer een stap verder als het gaat om de betrokkenheid van de wielerfans bij onze Rabo sporters, zelfs in de koers”.

Met Rabo Cycling krijgt de gebruiker informatie over:

  • Aankomende koersen en de deelnemers
  • Live resultaten van koersen
  • Twitter berichten en Mobypicture foto en video postings van de Rabo renners
  • De resultaten van de afgelopen koersen
  • Kaarten van de etappes bij meerdaagse rondes
  • Het laatste Wielernieuws

Roy Duffels – Innovatie Manager Rabobank:

“Het aantal schermen dat consumenten zien en in handen hebben groeit explosief. Daarmee groeit ook de behoefte aan interactie met de Rabobank, zowel voor bancaire diensten als voor bijvoorbeeld sponsoring. Met de iPad app laten wij zien dat de Rabobank ook op de iPad op de goede weg is”.

De applicatie zal weergegeven worden in het Engels of Nederlands, afhankelijk van de taalinstelling van de  iPad. Rabo Cycling for iPad werkt alleen op de iPad met iPhone OS 3.2 of hoger en is gratis verkrijgbaar via de App Store. De iPhone versie is via deze link te downloaden.

Bron: Persbericht Rabobank