Volg de Olympische Winterspelen met je iPhone

Je merkt er nu nog weinig van maar over een week beginnen de XXIe Olympische Winterspelen die ditmaal worden gehouden in VancouverCanada van 12 tot en met 28 februari. Bijna tijd dus voor alpineskiën, biatlon, bobsleeën, curling, freestyleskiën, ijshockey, Langlaufen, kunstrijden op de schaats, schaatsen, rodelen, shorttrack, snowboarden en nog veel meer winterse sporten.

Hierbij een kleine selectie van “tools” om de Winterspelen op een iPhone of iPod Touch te kunnen volgen:

Twitter

Met de zoekfunctie van Twitter kan je via hashtag #os2010 in één keer alle berichten over de Olympische Winterspelen zien. Zo kan je lezen wat andere liefhebbers van de Olympische Winterspelen zoal twitteren over de spelen en deelnemen aan de discussie.

Officiële iPhone App

Gisteren is de officiële iPhone applicatie van de Olympische Winterspelen in Vancouver verschenen in de App Store. Via de applicatie kan je uitslagen en speelschema’s raadplegen en het is ook mogelijk om alle sporten die je interesseren via een agenda bij te houden. In de applicatie zit ook het laatste nieuws uit Vancouver plus foto’s.

De applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store en schudden voor gebruik ;)

Live video via de NOS

Hofleverancier van de Olympische Winterspelen op TV en internet, de NOS gaat een live video stream aanbieden zodat je de spelen ook via een iPhone kan volgen. Of dat via een website gaat of via een “Studio Sport” iPhone applicatie is op dit moment onduidelijk. Later deze week meer daarover.