Volg de lancering van de iPhone 5 live via een illegale video stream of via de liveblogs

Vandaag om 19:00 uur begint in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco het Special Event waar Apple de volgende generatie iPhone zal lanceren. Vanwege de enorme media belangstelling is er geen officiële live videostream beschikbaar van het evenement maar net als de voorgaande Special Events van Apple zit er altijd wel iemand in de zaal die een illegale live video stream de wereld instuurt. Vaste bezoekers van MobileMac weten inmiddels wel dat we die streams altijd aankondigen via ons persoonlijke twitter account en dat die streams meestal ook weer gauw verdwenen zijn vanwege het snel oplopende aantal viewers van de stream en de beschikbare bandbreedte.

De laatste WWDC keynote in juni kon je dankzij een tip van ons, (zelfs exclusief in Europa begrepen we later) ook via een illegale verbinding zien met nogmaals veel dank aan Live Tech Keynotes. We hopen dat het nu ook weer lukt. De vorige keer keken er 35.000 mensen en dat was mede omdat de blogs voor de massa de stream niet hebben geretweet. Hierbij alvast de link naar de stream met het vriendelijke verzoek om het net zoals de vorige keer (vanwege de bandbreedte) niet aan aan de buren te vertellen.

Live blogs? 

Gizmodo heeft al jaren het beste liveblog maar The Verge en gdgt hebben de afgelopen keer ook behoorlijk uitgepakt. Hieronder een lijstje met links waar je last minute informatie krijgt van bloggers en journalisten die ook echt aanwezig zijn op het Media Event.

Keynote gemist?

Apple maakt van het Special Event een keurige videoregistratie die later op de avond online terug te vinden zal zijn. De link twitteren we zodra die beschikbaar is.

Wat kan je verwachten?

De zesde generatie iPhone die Apple de iPhone 5 noemt omdat iedereen hem zo noemt, nieuwe iPod’s en iOS 6. Verder verwachten we dat Aple op korte termijn nieuwe iMacs gaat introduceren en de 13 inch MacBook Pro. De iPad mini zal pas in oktober worden geïntroduceerd. Dat kan natuurlijk vandaag ook maar dan krijgt de verkleinde versie van de iPad niet de extra media exposure rond de lancering. Vandaag gaat het vooral om de nieuwe iPhone, de iPhone 5.

In Amerika is de media al bijna een week over niets anders aan het praten. De iPhone 5 hype is daar al begonnen en zal ook hier na vandaag losbarsten. Dat lijkt overdreven maar als we de uitgelekte gegevens mogen geloven dan zal de huidige iPhone qua vorm een metamorfose ondergaan en een groter display krijgen. De “God Phone” is sinds 2007 al een voorbeeld voor de telecomindustrie en er zijn inmiddels al meer dan 250 miljoen iPhones verkocht. De komst van de iPhone 5 zal opnieuw een enorme “boost” geven aan de telecom industrie die kwijlend uitkijkt naar de release van de iPhone 5 en de nano simkaarten al heeft klaarliggen. Vanaf 21 september is de iPhone 5 te koop maar of dat ook in Nederland zal zijn is nog niet helemaal duidelijk.

Vanavond vanaf 19:00 uur kan je met het bovenstaande spoorboekje een aardige indruk krijgen van het Special Event van Apple. De laatste updates en tips voor en tijdens de keynote ontvang je via @videopete Veel plezier en vergeet niet te stemmen…..