Visuals van Vincent Laforet nu in de App Store

De winnaar van de Pulitzer prijs, fotograaf Vincent Laforet heeft een universele applicatie laten maken voor de iPad en de iPhone. Via de applicatie zie je veel van zijn bijzondere lucht en tilt-shift foto’s en leer je hoe hij ze gemaakt heeft. Welk diafragma gebruikte Laforet, welke camera, welke lens etc, etc. Bij elke foto zit ook een video interview met Laforet waarin hij meer uit de doeken doet over de gemaakte keuze van de materialen en de techniek voor een foto.

Vincent Laforet is een van de 100 meest invloedrijke fotografen van dit moment en hij schiet zijn foto’s over de hele wereld. Daarmee heeft hij een verbazingwekkende collectie met foto’s weten te maken die zijn expertise in fotografie illusteren. Werk van Laforet was eerder te zien bij o.a. National Geographic, Vanity Fair, Time, Newsweek, Paris Match, Stern, The New York Times Magazine, Wired, CNN, en Good Morning America.

In de applicatie zit een collectie van de 9 meest populaire foto’s zie hij maakte voor The New York Times via een in app aankoop kan je eventueel ook aanvullende (gesigneerde) foto’s kopen en dat is dan weer jammer van zo’n mooie app.

Om de video’s te zien heb je een internetverbinding nodig en de applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store.

Tip via Twitter: @iGert