Viper Smart Start: start je auto met je iPhone

We hebben het 15 jaar geleden wel eens gezien in een Renault Alpine, het starten van je auto op afstand. Handig in de winter om je auto even warm te laten draaien zodat je geen koude billen krijgt als je plaats neemt op de lederen bekleding. Nieuw is het niet en dat je een auto kan starten via een iPhone is ook niet nieuw maar dat nu iedereen deze mogelijkheid kan laten inbouwen in zijn auto is wel nieuw. Eerder dit jaar liet Rinspeed, een Zwitserse autotuner en engineering studio ook al een mogelijkheid zien om een auto te starten via de iPhone.

smart

Met Viper Smart Start zijn de Alpine functies van 15 jaar geleden ook mogelijk maar je krijgt ook de mogelijkheid om meerdere auto’s op afstand te bedienen, alarm meldingen en het bereik van de Viper Smart Start is bijna ongelimiteerd. Je kan de auto bij wijze van spreken vanuit Amerika openen en starten terwijl hij in Nederland staat.

De iPhone applicatie is gratis en de remote start module (Viper SmartStart System) in de auto kost $499 Gebruikers die al een compatible Viper start systeem hebben kunnen upgraden met een SmartStart Module voor $299. Het systeem is vanaf vandaag te koop in Amerika.

Bron: iClarified