Vinder iPhone prototype is getraceerd

Wired heeft de vinder van het iPhone prototype weten te traceren via sociale netwerk websites. Het gaat om de 21-jarige Brian J. Hogan uit Californië. Via zijn advocaat laat hij weten dat hij het iPhone prototype niet heeft verkocht maar dat hij $ 5000 heeft gevraagd aan Gizmodo om exclusief toegang te geven tot het bijzondere prototype. Inmiddels heeft hij spijt van zijn daad en hij ziet in dat hij iets meer had moeten doen om het toestel terug te bezorgen bij de eigenaar.

Volgens de advocaat van Hogan kreeg hij het prototype van een andere bezoeker van de bar die het op de vloer had gevonden. Hogan heeft aan enkele bezoekers gevraagd of zij een iPhone kwijt waren geraakt maar dat was niet het geval. Hij heeft daarop het toestel mee naar huis genomen. Het prototype is vervolgens ongeveer een maand in zijn bezit geweest waarna hij het via een tussenpersoon heeft doorverkocht aan Gizmodo.

De schade die Hogan heeft veroorzaakt is groot. Apple verkoopt op dit moment nog maar weinig iPhones nu iedereen weet dat Apple binnenkort een nieuwe “Gizmodo” iPhone gaat lanceren. De verkoopresultaten over de maand mei zullen hierdoor lager uitvallen dan verwacht. Het zou kunnen dat Apple de vierde generatie iPhone al eerder gaat introduceren dan 7 juni via een special event. Dit om de schade te bepereken.