VideoUp: upload video's met je iPhone 3GS naar Facebook

De nieuwe Facebook iPhone applicatie die binnenkort in de App Store verschijnt heeft de mogelijkheid om video’s te uploaden naar je Facebook account. Tot die tijd is er een andere oplossing waarmee je ook video’s kan uploaden naar Facebook met je iPhone 3GS: VideoUp van Raizlabs.

Raizlabs is niet verbonden aan Facebook maar ze hebben wel de mogelijkheid gekregen om een video applicatie te ontwikkelen waarmee je video’s kan uploaden naar Facebook. Volgens Greg Raiz van Raizlabs zijn ze zelfs gehoplen door Facebook met het oplossen van een aantal bugs in de VideoUp applicatie.

VideoUp werkt eenvoudig. Na het inloggen kies je een video of je maakt een nieuwe. Na het invoeren van een beschrijving kan je de video uploaden naar je Facebook account.

TechCrunch heeft het gestest en een video van 16 seconden staat binnen een minuut op Facebook en is dan ook meteen af te spelen. Sneller dan het uloaden naar YouTube en de kwaliteit is ook beter.

VideoUp werkt alleen met de iPhone 3GS en voor het beste resultaat upload je alleen video’s die opgenomen zijn in landscape mode.

VideoUp voor Facebook is te koop in de App Store voor € 0,79 maar je kan ook nog even wachten op de update van de Facebook applicatie, daar zit de mogelijkheid om video’s te uploaden ook in en het is dan gratis.

videup2