Video met stresstest van saffierglas van de 4.7-inch iPhone 6 is volgens wetenschapper echt

Deze week verschenen er een aantal video’s van het saffierglas van de 4.7-inch iPhone 6. Wat ons vooral opviel was dat het saffierglas zeer buigzaam was. Wij twijfelden bij de eerste video daarom enigszins aan de echtheid want saffierglas is helemaal niet buigzaam. We vroegen ons af of het saffierglas was met een coating waardoor het zo buigzaam is.

Bij de Engelse krant The Guardian dachten ze blijkbaar hetzelfde en zij vroegen aan een deskundige of het saffierglas in de video’s wel echt kon zijn. Neil Alford, wetenschapper aan The Imperial College of Science, Technology and Medicine, een Britse universiteit in Londen laat weten dat het heel goed mogelijk is dat het paneel van saffier echt is.

De impact die het saffierglas kan weerstaan in de video’s is kenmerkend voor het materiaal. Hij voegt er aan toe dat het bijzonder is dat Apple het saffierglas zo dun heeft weten te krijgen. De buigzaamheid is alleen mogelijk als je een perfecte mix weet te maken van saffier met mogelijk een vorm van laminatie door verschillende kristallen aan de mix toe te voegen.

Alford geeft in het artikel ook aan dat Apple in 2013 met hem heeft gesproken over displays van saffierglas.
20140711-145322-53602251.jpg