Via Twitter worden de meeste berichten over de iPhone verzonden

Clipit heeft onderzoek gedaan over de online berichtgeving over 10 telefoonmerken via persberichten, nieuwssites, discussiefora en social media als Twitter, Hyves en Facebook. In bijna 10.000 bronnen worden dagelijks honderdduizenden berichten gevonden en gefilterd op relevantie voor klanten als Unilever, Vodafone en Apple.

Clipit monitoorde twee maanden berichten over telefoonmerken via 10.000 bronnen binnen online en social media websites. Over de iPhone worden de meeste berichten geschreven met een totaal van 220.015. De Blackberry volgt met 85.306 berichten en HTC en Nokia zijn genoemd in 39.788 en 39.510 berichten. Samsung haalde nog net de top 5 met 9.111 berichten. Het merendeel van de berichten werd gevonden binnen sociale media websites (85%).

Het grootste deel van de online berichtgeving over telefoonmerken gaat via social media websites, zoals te zien is in onderstaande staafdiagram die de top 10 van de meest actieve bronnen weergeeft. In het Clipit onderzoek is Twitter de belangrijkste bron voor de iPhone berichten maar op het Tweakers forum en Facebook blijkt de iPhone veelbesproken. Onze berichten zijn ook via Twitter terug te vinden. Via deze link kan je ons volgen.