Verstuur video zonder compressie van je iPhone 3GS naar YouTube, Mobypicture of Twitter

Pixelpipe heeft onlangs een update gehad en is nu ook compatibel met de 3.0 firmware. Daarnaast is er nu ook ondersteuning voor het uploaden van video’s naar maar liefst 60 aanbieders zoals Blip.tv, Blogger, Drupal, Facebook, Flickr, MobyPicture, Picasa, Twitter, WordPress, etc, etc.  Volgens Pixelpipe is het mogelijk om video’s te uploaden met de originele resolutie en dat is interessant omdat de meeste mensen die een iPhone 3GS voor het eerst gebruiken teleurgesteld zijn als ze de eerste video gemaakt met een iPhone 3GS uploaden naar YouTube. Door compressie van de video verlies je kwaliteit. Als je dezelfde video vanuit je iPhone 3GS naar je Mac of PC overzet zal je zien dat de kwaliteit van de video wel erg goed is.

Pixelpipe is gratis en we hebben het getest met het versturen van een korte en een lange video naar Mobypicture, Twitter en YouTube. Na het instellen van de account gegevens op de pixelpipe website hebben we eerst een korte test video gekozen van 6 seconden (2.9 MB) en die was via WiFi binnen ongeveer twee minuten verzonden naar de Pixelpipe server en verscheen direct op Twitter, Mobipicture en iets later op YouTube.

test

Het uploaden van een video van 1 minuut en zes seconden (29.2MB) duurde erg lang (18 minuten) via WiFi. Of dat aan de Pixelpipe server ligt of aan YouTube weten we niet. Wat wel opvalt is dat de video niet (zoals beloofd door Pixelpipe) op een veel hogere kwaliteit verschijnt op YouTube. Hij is iets beter maar YouTube gebruikt alsnog compressie tijdens het uploaden van de video. Het uploaden van dezelfde video via de standaard iPhone YouTube upload functie duurt zo’n 5 minuten via WiFi en heeft een mindere kwaliteit dan via Pixelpipe.

pixelpipe

Het uploaden van video vanuit je iPhone 3GS via Pixelpipe heeft wel voordelen ten opzichte de ingebouwde upload functie vanuit de video speler die standaard in je iPhone zit. Niet alleen hou je (soms) de originele resolutie van de video het is ook mogelijk om de video direct te delen op meerdere blogs, websites of via Twitter. In totaal zijn er via Pixelpipe op dit moment 60 bestemmingen mogelijk die video vanuit je iPhone 3GS ondersteunen.

Als je video upload met alleen een Twitter account verschijnen de video’s in quicktime formaat op de Pixelpipe website. De resolutie is exact hetzelfde als de video die in je iPhone 3GS zit. Quicktime 640 x 480 met een H.264, AAC codec. Op Twitter verschijnt een bericht met een verkorte link naar de video en de titel van de video. Dit is ten opzichte van YouTube ook de beste manier om video’s te delen.

Pixelpipe is gratis verkrijgbaar via de App Store.

video