Gratis real-time tekstberichten versturen tussen iPhone, BlackBerry, en Android gebruikers

Kik is een nieuwe dienst waarmee je real-time berichten kan versturen tussen een iPhone, BlackBerry of een Android. Via Kik ben je niet meer gebonden aan een platform en kan je (bijna) iedereen gratis berichten sturen.

Kik Messenger lijkt op de BlackBerry Messenger maar dan cross platform. Kik werkt snel en is handig ter vervanging van SMS. Je kan gratis real-time berichten versturen via de data verbinding en Kik ook gebruiken om te chatten. Als er een bericht verschijnt in je inbox krijg je een melding via een push-notificatie.

De configuratie van Kik messenger werkt zeer eenvoudig. Na het downloaden van Kik voer je, je naam en e-mail adres in en kies je een gebruikersnaam. Na registratie ontvang je direct een e-mail van Kik die je moet bevestigen. Na de bevestiging kan je Kik gebruiken. Op de iPhone en de Android werkt het prima maar we hadden graag ook de BlackBerry client van Kik willen testen. Helaas is die op dit moment even niet beschikbaar vanwege problemen met de BlackBerry client:

“RIM became aware of a number of issues and customer concerns regarding the Kik app and service and, following discussions with Kik, the app was removed from BlackBerry App World. RIM is actively reviewing the issues and potential resolutions, and is also continuing its discussions with Kik.”

Om Kik te installeren op een Android of een BlackBerry ga je naar www.kik.com/m De Kik website detecteert of je een Android of BlackBerry gebruikt en je kan daarna direct Kik Messenger downloaden. Door de introductie van Kik op de iPhone is op dit moment Kik helaas (even) niet te installeren op een BlackBerry.

De iPhone versie van Kik messenger is gratis te downloaden via de de App Store.