Verliest DeutscheTelekom het exclusieve recht op de verkoop van iPhones?

Er zijn van die geruchten die zo om het half jaar weer terugkeren. Zo ook het gerucht dat T-Mobile het recht op de exclusieve verkoop van de iPhone gaat verliezen. In de Wall Street Journal verscheen gisteren een bericht dat het Duitse moederbedrijf van T-Mobile in Nederland, Deutsche Telekom binnenkort  het alleenrecht op de verkoop van de iPhone zal verliezen. Dat zou betekenen dat andere telecom providers in Duitsland zoals O2 en Vodafone de iPhone ook mogen gaan verkopen.

Je kan er niet vanuit gaan dat daarmee ook het exclusieve contract wat T-Mobile Nederland met Apple heeft ook meteen komt te vervallen, al hopen veel mensen daar al jaren op vanwege de zeer slechte kwaliteit van het 3G netwerk.

Simlockvrije iPhones zijn al geruime tijd op elke straathoek te koop met een telecom provider naar keuze. Vodafone en KPN bieden de iPhone ook aan via u-bocht constructies. In 2007 was het exclusieve contract van T-Mobile met Apple nog exclusief maar dat is het inmiddels alleen nog op papier.