Verlies App Store $450 miljoen door illegale App downloads

Vorig jaar kwamen er voor software ontwikkelaars al schrikbarende berichten over het grote aantal illegale applicaties die in omloop zijn. De verspreiding van illegale Apps lijkt dezelfde vorm aan te nemen als de illegale downloads van films en muziek. Apple maakt zich nog geen zorgen.

Uit onderzoek van het financiële blog 24/7 Wall Street blijkt dat als de App Store een applicatie verkoopt er 3 illegale versies worden gedownload. 75% van de Apps is illegaal en 25% is gekocht via de App Store. De illegale software is voornamelijk in trek bij iPod Touch gebruikers maar ook bij iPhone gebruikers.  Na een jailbreak is het eenvoudig om illegale applicaties te installeren op een iPhone. Er bestaan websites waar je eenvoudig duizenden Apps gratis kan downloaden. Er zijn volgens een schatting 7.5 miljoen iPhones en iPod Touches met een jailbreak in omloop.

Apple maakt zich nog geen zorgen om de illegale downloads. De illegale software zorgt ook voor een toename van het aantal verkochte iPhones en iPod Touches. Eerder maakte Apple zich ook geen zorgen over illegale muziek op iPods. Als ze maar verkopen volgens 24/7 Wall Street.

Het financiële verlies ligt voor het grootste deel bij de software ontwikkelaars. Apple ontvangt voor elke verkochte applicatie via de App Store 30%. Toch heeft Apple zelf volgens een schatting al zo’n 140 miljoen dollar gemist door de illegale software downloads. Software ontwikkelaars hebben volgens een schatting een verlies geleden van zo’n 310 miljoen dollar.

Zo zijn er software ontwikkelaars die 10% applicaties verkopen via de App Store en 90% van de software verdwijnt via het illegale circuit. De applicatie Tap-Fu was na 40 minuten na verschijning in de App Store al gratis te downloaden via een illegale website. Meer informatie via 24/7 Wall Street

iphone_pirate_2

Bron: modmyi.com Afbeelding via: cellphones.ca