Verkoop van de iPhone zal afnemen tot begin 2017 volgens Apple’s hofleverancier Foxconn

Terry Gou, de directeur van het Taiwanese Hon Hai, beter bekend als Foxconn voorspelt dat de vraag naar de iPhone voorlopig zal afnemen en pas weer zal aantrekken aan het begin van 2017. Als Terry Gou dat zegt moet je dat serieus nemen omdat er geen enkel bedrijf is wat zoveel voorkennis heeft van de toekomstige Apple producten als Foxconn.

Terry Gou vertelde aan de Chinese Premier Li Keqiang dat de orders van Apple bij Foxconn dalen maar dat er wel een stijging te zien was in april en mei. Foxconn maakt 70% van de iPhones voor Apple en de verwachting is dat het totale aantal iPhones die Apple verscheept dit jaar zal afnemen met 8,6%. Denk dan aan aantallen tussen de 210 en 220 miljoen verscheepte iPhones dit jaar.

Volgens geruchten is er bij de iPhone 7 naast een nieuw kleurtje weinig innovatie te verwachten en zal de verkoop hierdoor ook afnemen:

“Apple’s resorting to colors instead of pursuing innovative features to boost sales shows that the company now has no way of breaking out of the current doldrums”

Veel mensen wachten dan nog wel een jaartje op de iPhone 8 die volgens ingewijden een bijzondere iPhone gaat worden in het tiende geboortejaar van de iPhone.
iPhone 7