Verkoop van de iPhone, iPad en Mac computers overtreffen alle verwachtingen

Volgens analist Chris Whitmore van de Deutsche Bank gaat Apple tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers op 18 januari wederom alle records breken. De verkoop van iPhone, iPad and Mac computers het afgelopen kwartaal overtreffen alle verwachtingen. Vooral de verkoop van de iPad en Mac computers is hoger dan verwacht.

In december heeft de Deutsche Bank meer dan 50 Amerikaanse Apple retailers gemonitord en daaruit blijkt dat de vraag naar de iPhone ook onverminderd groot is. De verwachting is dat Apple in het afgelopen kwartaal 16 miljoen iPhones heeft verkocht, 1 miljoen meer dan de vorige schatting. Volgens de analist gaat Apple dit jaar 60 miljoen iPhones verkopen. Whitmore heeft in zijn berekeing nog geen rekeing gehouden met de Verizon iPhone. Volgens geruchten gaat de Amerikaanse telecomprovider in 2011 ook de iPhone verkopen. Als dat zo is kan Apple tussen de 5 en 7 miljoen iPhones verkopen via Verizon. Het daadwerkelijke aantal ligt rond de 15 miljoen maar er stappen ongeveer 6 miljoen iPhone klanten van AT&T over naar Verizon.

De Deutsche Bank schat dat Apple in het vierde kwartaal 6.5 miljoen iPads heeft verkocht. De verwachting is dat Apple in 2011 zo’n 28 miljoen iPads gaat verkopen. De 32GB iPad met 3G is op dit moment het meest populair en de 11-inch MacBook Air blijkt ook erg in trek.

Op 18 januari horen we van Steve Jobs de exacte cijfers tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Bron: Appleinsider