Verklaring Apple over "ontploffende" iPhones

Apple heeft een verklaring gegeven over de inmiddels 10 Franse “exploderende” iPhones. Volgens Apple is er geen sprake van overhitting van de batterij. Volgens Apple is het probleem te wijten aan “een externe druk” op de iPhone. Het gaat dus niet om een productiefout. Waarom er dan bij sommige iPhones eerst het toestel enorm heet is geworden voordat het scherm implodeerde is onduidelijk en wat Apple bedoelt met externe druk is ook onduidelijk. Het klinkt een beetje als u bent op uw toestel gaan staan en daarom is hij kapot.

Ook in België is er intussen een geval bekend waarbij het scherm van de iPhone in de handen van een 15-jarige jongen uit Luik ontplofte:

“Ik hield het toestel gewoon in mijn handen toen de iPhone plots knalde”, vertelde de jongen aan de krant La Meuse. “Het scherm was volledig zwart. De explosie gebeurde gelukkig vanbinnen.”
Apple vroeg de tiener om de iPhone op te sturen waarna hij een nieuw toestel zou ontvangen. Hij heeft dat gedaan en heeft sindsdien niets meer van Apple vernomen. Daarop is hij met zijn verhaal naar de media gegaan.

Bron: HLN.be en La Meuse

oeps