Verizon iPhone 4 heeft ook last van de Death Grip

Gisteren tijdens de lancering van de iPhone 4 voor het Verizon netwerk was al te zien dat de antenne op een andere plaats zit. Wij namen aan dat, dat zou zijn om de ontvangstproblemen op te lossen van de iPhone 4 of omdat Verizon gebruikt maakt van een CMDA-netwerk. Volgens Apple vereist het Verizon netwerk een andere antenne en is het niet gedaan om de ontvangstproblemen van de iPhone 4 op te lossen. Dat klopt want ook de iPhone 4 voor Verizon heeft last van de Death Grip. AnandTech testte de Verizon iPhone 4 en uit die test blijkt dat Apple het probleem nog niet heeft opgelost.

Tijdens een Field Test zonder de Death Grip toe te passen was het onvangst -65 dBm. Op het moment dat je de antenne van de Verizon iPhone 4 aanraakt zakt het signaal naar -83 dBm, volgens AnandTech vergelijkbaar met testen die ze tijdens de lancering van de eerste iPhone 4 hebben gedaan op het AT&T netwerk.

De iPhone 4 lijdt aan signaalverlies, doordat de twee antennes aan de buitenkant van het toestel met elkaar in contact kunnen komen als je, je hand of vinger op het streepje (uitsparing) legt die de twee antennes uit elkaar moeten houden. Zo’n 90% van de iPhone 4 gebruikers raakt de antenne bij gebruik van het toestel aan en wij hadden wel verwacht dat Apple de Death Grip opgelost zou hebben. Hopelijk over een paar maanden bij de lancering van de iPhone 5.