Verizon iPhone 4 heeft een Dual-Mode GSM/CMDA Chip

iFixit heeft de iPhone 4 voor het Verizon netwerk gedemonteerd en ontdekte dat het toestel geschikt is voor gebruik op een GSM en een CDMA netwerk. Een bevestiging van een eerder gerucht dat Apple in de toekomst iPhones gaat leveren die geschikt zijn voor dual-mode zodat ze wereldwijd verkocht kunnen worden. Door slechts een iPhone te produceren die geschikt is voor gebruik op meerdere netwerken kan Apple een hoop kosten besparen.

De Verizon iPhone 4 kan niet gebruikt worden op een GSM netwerk omdat er geen simkaart in het toestel kan maar de Dual-Mode chip die in de Verizon iPhone 4 zit kan het wel verwerken. De verwachting is dat de volgende generatie iPad ook gebruik gaat maken van de Qualcomm MDM6600 “Gobi” chip die door iFixit is aangetroffen in de Verizon iPhone 4. De Qualcomm MDM6600 chip zit ook in de Motorola Droid Pro en dat toestel werkt op zowel GSM als CDMA netwerken.

Veel wijzigingen zijn er niet ten opzichte van de GSM versie van de iPhone 4 maar Apple gebruikt wel een andere trilmotor in de Verizon iPhone 4 waardoor je nu beter kan horen als er een oproep binnenkomt als je iPhone op tafel ligt en op de trilstand staat.

Bron: ModMyi