Verizon iPhone 4 functies die wij ook willen maar niet krijgen

In de VS is veel nieuws over de Personal hotspot functie die in de iPhone 4 van Verizon zit. Via deze functie kan een CMDA iPhone 4 op het Verizon netwerk een internet verbinding delen met maximaal 5 devices. Nieuw is deze functie niet want met elke iPhone kan je al via één verbinding tetheren, alleen laten de meeste providers deze optie uitschakelen in de firmware om overbelasting van het netwerk te voorkomen.

Een Personal hotspot wil natuurlijk iedereen maar in Nederland hebben we nu eenmaal te maken met providers die nog niet eens één verbinding normaal kunnen laten werken laat staan 5. De Personal hotspot functie is volgens ons iets wat Apple speciaal heeft ontworpen voor het Verizon netwerk en die kan ook meerdere verbindingen aan omdat het netwerk er klaar voor is.In Nederland is dat nog niet het geval.

De CMDA iPhone 4 van Verizon maakt gebruik van iOS firmware 4.2.5 en het is vrij onwaarschijnlijk dat we in Nederland ook gebruik kunnen maken van de personal hotspot functie als iOS 4.3 beschikbaar komt. Bij de meeste telecomproviders is het ook niet toegestaan om de tethering functie te gebruiken voor één verbinding laat staan de nieuwe Personal hotspot functie met maximaal 5 verbindingen. Als je een iPhone koopt zonder simlock is tethering wel mogelijk maar nog steeds niet toegestaan.

De Verizon iPhone 4 heeft ook een verbeterde antenne en daarmee komt er geen recall actie om je huidige iPhone 4 antenne te laten repareren want die antenne is nodig voor de andere (CMDA) netwerktechniek van Verizon. De foto’s en de video die onlangs opdoken van het frame van de iPhone 5 zijn niet van de iPhone 5 maar van de Verizon iPhone 4. Op de foto’s onder zie je de iPhone 4 van Verizon die op een normale iPhone 4 ligt. Daaronder zie je de foto’s van het frame van de iPhone 4 van Verizon zoals wij onlangs al vermoedden toen de foto’s verschenen. Het goede nieuws is wel dat het design van de iPhone 5 nog niet uitgelekt is…..

Foto’s via: Engadget