Verdubbeling van mobiel dataverbruik bij KPN

Gebruikers van mobiel internet met een abonnement bij KPN zijn het afgelopen jaar meer data gaan verbruiken. Volgens een woordvoerder van KPN een verdubbeling ten opzichte van van vorig jaar. Bij de goedkope abonnementen is dat 45 megabyte en bij de duurdere contracten zo’n 125 megabyte per maand. De oorzaak ligt volgens KPN bij de smartphone gebruikers (iPhone en Android) die steeds meer gebruik maken van applicaties zoals Twitter en Facebook.

KPN hanteert een fair use policy. Het maandelijks gemiddelde gebruik van klanten lag voor de bekendmaking rond de 25MB met een limiet van 250MB per maand nu is dat dus 450MB per maand. Als een gebruiker tien keer het gemiddelde aan data verbruikt ontvangt deze een SMS met een waarschuwing. Het maximale verbruik is bij de goedkope data abonnementen op dit moment 450 megabyte per maand en bij de duurdere 1,25 gigabyte.

Bij het afsluiten van een KPN abonnement krijg je te horen dat je daar nooit overheen gaat als je normaal gebruik maakt van je iPhone maar in de praktijk gaat dat met een iPhone veel harder dan KPN denkt. Wij ontvangen ook regelmatig de SMS’en met waarschuwingen over het dataverbruik terwijl we toch echt geen bijzondere dingen doen met onze iPhone zoals het live streamen of kijken van video e.d.

Bron: Twitter @LaurensVHG