Verborgen bestand in iPhone registreert al je locatiegegevens

Onderzoekers met beveiliging als specialiteit hebben ontdekt dat er in elke iPhone vanaf iOS 4.0 een verborgen bestand zit met alle locatiegegevens waar je ooit bent geweest. In het bestand staan de lengte- en breedtegraden met de coördinaten van alle locaties waar je bent geweest inclusief een datum en het tijdstip. Met een gratis OS X applicatie zijn de gegevens eenvoudig uit te lezen omdat het bestand ook in een iPhone backup zit. In sommige gevallen staat er op een iPhone een jaar aan locatiegegevens. Het lijkt er op dat Apple sinds de release van iOS 4, in juni 2010 is begonnen met het verzamelen van de gegevens. Als je overstapt op een nieuwe iPhone worden de al eerder opgeslagen locatiegegevens naar het nieuwe toestel gekopieerd.

Apple maakt het voor elke jaloerse echtgenoot, privé detective, justitie etc, etc wel heel makkelijk om de locaties waar een persoon geweest is te achterhalen. Pete Warden en Alasdair Allan, twee onderzoekers met data beveiliging als specialisatie hebben het bestand met de gegevens ontdekt en maakte het vandaag bekend op de Where 2.0 conferentie in San Francisco.

Het is een zeer zorgwekkende ontdekking want privé gegevens registreren in een verborgen bestand is natuurlijk iets wat niemand wil en de vraag is wat Apple met die gegevens doet als je een iPhone met je computer synchroniseert?

Via de applicatie iPhone Tracker kan je het bestand uitlezen en zien waar je bent geweest. Via deze link kan je iPhone Tracker downloaden en via deze directe link download je de Mac OS X versie van iPhone tracker.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=GynEFV4hsA0′]