Veertig procent van de Blackberry gebruikers wil liever een iPhone

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Blackberry gebruikers over wil stappen naar de iPhone. Marktonderzoeker Crowd Science toont aan dat de iPhone sinds 2007 een blijvend effect heeft op de smartphone markt. De Blackberry is vooral geliefd bij zakelijke gebruikers maar het marktaandeel van de iPhone groeit snel en ook bij zakelijke gebruikers is de iPhone steeds populairder aan het worden. Een derde van de iPhone gebruikers, gebruikt het toestel alleen privé. Bij Blackberry gebruikers is dat 16%. Zakelijke gebruikers kent de iPhone nauwelijks, slechts 1%. Twee derde gebruikt de iPhone privé en zakelijk.

De BlackBerry heeft een reputatie als zakelijke smartphone maar dat zijn slechts 7% van de gebruikers, het overige deel gebruikt de Blackberry ook voor privé-doeleinden. Naast de iPhone zijn Blackberry gebruikers ook geïnteresseerd in de Google Nexus One. 32% zou de Blackberry meteen willen inruilen voor de Google smartphone.

Ter vergelijking: 90 procent van de iPhone en Android gebruikers is tevreden met hun toestel en denkt er niet over om over te stappen naar een andere smartphone.

Bron: ArsTechnica