Vapor case vermindert ontvangst van iPhone 4 volledig

In juli zagen we de prachtige Vapor Case van Element Case voor het eerst. De case is te koop vanaf $80 en gemaakt van een aluminium frame met metaal uit de luchtvaart industrie. Bij de introductie hadden wij al bedenkingen bij het gekozen materiaal wat niet echt bekend staat om de goede doorlaatbaarheid van radio signalen, vandaar dat we er geen aandacht aan hebben besteed en inmiddels verschijnen de eerste berichten dat de Vapor Case een prachtig maar nutteloos ding is.

Volgens de fabrikant zou de Vapor case het ontvangst probleem van de iPhone 4 moeten oplossen maar nu de eerste Vapor cases in gebruik zijn genomen blijkt dat de case het ontvangst probleem van de iPhone 4 nog meer verergert. Gear Diary heeft samen met SlashGear, Gear live en andere bloggers de Vapor case grondig onderzocht en daaruit blijkt dat je de Vapor Case beter niet kan kopen.

Iedereen is het er over eens dat de Vapor Case 4 een van de mooiste cases is die je kan kopen voor de iPhone 4 maar probleem is dat het signaal van de iPhone 4 enorm verslechtert als je er een gebruikt. Om de vermindering van het ontvangst goed te meten is er gebruik gemaakt van een geïsoleerde testkamer.

Tijdens de metingen bleek dat de sterkte van het antenne signaal van de iPhone 4 zonder Vapor Case 26.8015 dBm is en met de case zakt het signaal naar 7.706 dBm. Dat is een verlies van 99% en met zo’n signaal is het niet meer mogelijk om te bellen laat staan data te ontvangen.

De test is ter vergelijking nogmaals gedaan met een Apple bumper case en dan gaat het signaal naar 28.2659 dBm een verbetering van het signaal van zo’n 15%.

Het moraal van dit verhaal? De Vapor Case van Element case ziet er prachtig uit maar hoesjes en cases die gemaakt zijn van metaal of aluminium verminderen het ontvangst en dit is het bewijs dat de Vapor Case het signaal van de iPhone 4 volledig vernietigt.