Vanwege griep een keek op de week die was

MobileMac was de afgelopen week getroffen door de griepepidemie. Daarom hierbij een keek op de afgelopen week.

iOS 6.1

Apple gaf eerder deze week een update vrij voor iPhone 4S gebruikers die een aantal vervelende bugs moet verhelpen. In de laatste iPhone 4S firmware update zat een nare bug die verbindingsproblemen met 3G netwerken veroorzaakte.

611

Volgende week verschijnt iOS 6.1.2 voor overige iDevice gebruikers die in ieder geval Exchange problemen moet verhelpen en hopelijk ook zorgt dat de beloofde stand-by tijden weer enigszins worden gehaald. Deze week bleek ook dat er een beveiligingsbug zit in het codeslot van de iOS 6.1 firmware waardoor het iPhone wachtwoord eenvoudig te omzeilen is.

MacBook Pro nu nog sneller en prijs daalt

Alle MacBook Pro’s met een Retina display worden vanaf nu voorzien van een snellere processor en worden goedkoper. Het meeste voordeel krijg je bij aankoop van een 13 inch MacBook Pro. De prijs voor het instapmodel gaat van € 1785 naar € 1529. De prijs van het topmodel gaat van €2085 naar € 1729.

De prijs van het instapmodel van de 15 inch Retina MacBook Pro gaat van € 2323 naar € 2229. De prijs van de duurste 15 inch Retina MacBook Pro daalt van € 2952 naar € 2829 maar daarvoor krijg je wel een 2,7 Ghz quad core processor met 16GB RAM geheugen.

MacBook Air goedkoper

Apple verlaagt de prijzen van alle MacBook Air’s met zo’n € 45. Alleen op het topmodel van de 13 inch Air krijg je nu € 152 korting en betaal je in plaats van € 1581 nog maar € 1429.

Succes iPad mini gaat ten koste van 9,7 inch iPad

We schreven al eerder dat de iPad mini een succes is. Blijkbaar zo’n succes dat Apple niet eens bekend wil maken hoeveel er al verkocht zijn. Dat snappen we best want uit cijfers van onderzoeksbureau IDC blijkt nu ook waarom de iPad mini het afgelopen kwartaal niet aan te slepen was.

De iPad verkoop nam in het het laatste kwartaal van 2012 toe met 48,1%. De verkoop van de 9,7 inch iPad nam slechts met 1,8% toe. Als de cijfers van IDC juist zijn dan is de verkoop van de grotere iPad inmiddels ingehaald door de iPad mini en de 7-inch tablets van Samsung en Amazon.

idc

Uit de cijfers van IDC en Citi Research blijkt dat er in het afgelopen kwartaal 15,7 miljoen 9,7 inch iPads verkocht zijn en 7,2 miljoen iPad mini’s. Dat lijkt weinig maar de iPad mini was pas vanaf november te koop en nauwelijks verkrijgbaar gedurende de twee maanden die in het afgelopen kwartaal vielen. Apple liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat er 22,9 miljoen iPads zijn verkocht in het afgelopen kwartaal.

Volgens IDC had Apple in het laatste kwartaal van 2012 nog 38.8% van de tablet markt in handen. In het tweede kwartaal van 2012 was dat nog 56.8%.