Van Gogh Museum lanceert op 6 oktober iPhone applicatie

Het Van Gogh Museum heeft als eerste museum op het Europese vasteland een iPhone applicatie ontwikkeld in samenwerking met Antenna Audio. Antenna maakte eerder de prachtige Love Art applicatie voor de iPhone in opdracht van de National Gallery in Londen. In de Love Art applicatie zitten 250 kunstwerken, video, audio en hoge resolutie foto’s waar je tot op gedetailleerd niveau kan inzoomen. De National Gallery Love Art iPhone applicatie van maar liefst 207 Megabyte is te koop voor € 2,39 via de App Store en is al 250.000ste keer gedownload. De applicatie is met zorg en liefde gemaakt, informatief en door gebruik te maken van de begeleidende video en audio fragmenten ook bijzonder.

De iPhone applicatie Je Vincent verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling Van Goghs brieven. De kunstenaar aan het woord. De applicatie geeft bezitters van een iPhone of een iPod touch de unieke gelegenheid om Vincent van Gogh (1853-1890) ook thuis en onderweg te leren kennen. Aan de hand van zijn brieven neemt Van Gogh gebruikers mee door zijn leven en kunst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de iPhone biedt, zoals audio, video en het inzoomen op schilderijen en brieven. Hierdoor kan de iPhone gebruiker dichterbij de kunstwerken komen dan ooit in een museum mogelijk is.

De tentoonstelling Van Goghs brieven. De kunstenaar aan het woord begint op 6 oktober. Voor het eerst kan de bezoeker er ruim 120 originele brieven zien. Zo wordt een veelzijdig beeld geschetst van Van Gogh als briefschrijver en kunstenaar.

Je Vincent is vanaf 6 oktober 2009 gratis te downloaden via de App Store en is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Update: de Je Vincent iPhone applicatie is niet op 6 oktober in de App Store verschenen. We hebben de release informatie uit een persbericht van het Van Gogh Museum overgenomen. Het is onduidelijk waarom de Je Vincent applicatie nog niet verschenen is in de App Store.

Update 2: de Je Vincent applicatie is op 15 oktober verschenen in de App Store en via deze link gratis verkrijgbaar.

Bron: persbericht Van Gogh Museum + afbeelding
www.vangoghmuseum.nl/brieven

vg1