Ustream Producer live video streamen en (terug) kijken op een iPhone

Voor de iPhone is er Ustream Live Broadcaster waarmee je via een iPhone live video kan streamen. Meer daarover kan je hier lezen. Sinds vandaag is er ook Ustream producer voor de Mac en PC waarmee je bijna een studio op je desktop hebt om live te streamen op het internet. Groot voordeel is dat de stream H264 video ondersteund zodat de live stream niet alleen op een PC of Mac te zien is maar ook op een iPhone, iPod Touch of iPad.

Er zijn twee versies: Ustream Producer een gratis versie met gelimiteerde maar prima mogelijkheden en Ustream Producer Pro waarvoor je eenmalig $199 moet betalen. Voor dat geld krijg je wel een aantal bijzondere mogelijkheden.

De software is zeer eenvoudig te bedienen. Ustream producer is niet alleen drag-and-drop screencasting maar ook een zeer goede tool om snel live iets vanaf locatie te streamen via bijvoorbeeld een Macbook (Pro). Er is ondersteuning voor meerdere camera’s maar je kan ook gewoon de iSight camera van je Mac(book) gebruiken. De maximale video resolutie van de gratis versie is 16:9 720×405 pixels met een snelheid van 30 frames per seconde. Het audio is Stereo AAC 44.1Khz. De laagste resolutie is 320×240 met 20 frames per seconde. Audio AAC 32K Mono en dat is nog steeds meer dan de Ustream Live Broadcaster iPhone versie kan verwerken.

De software is geoptimaliseerd zodat de live stream ook te zien is op een iPhone en dan ook H.264 video met de hoogste resolutie. We hebben het even getest en het werkt zeer goed en eenvoudig. Na het aanmaken van een gratis account op Ustream kan je meteen live streamen en een notificatie versturen via bijvoorbeeld Twitter.

Ustream Producer is gratis en Ustream Producer Pro is te koop voor eenmalig f $199. Meer informatie via Ustream en hieronder de verschillen tussen de gratis en betaalde versie: