Ustream Live Broadcaster eindelijk in de App Store

John Ham CEO van Ustream liet op 15 januari van dit jaar al de Ustream Live Broadcast applicatie voor de iPhone zien. Hij voegde er toen aan toe dat de de applicatie snel in de de App Store zou verschijnen. Helaas liep het anders en gooide Apple roet in het eten. De applicatie mocht niet verschijnen in de App Store omdat deze te veel bandbreedte zou gebruiken.

Ustream Broadcast Live was vervolgens wel te installeren op een iPhone maar daarvoor moest je eerst een jailbreak toepassen. Dat is niet meer nodig want bijna 11 maanden na de introductie is Ustream Live Broadcaster vandaag in de App Store verschenen en heeft Apple het vreemde beleid van goedkeuring van applicaties die live video kunnen streamen kennelijk overboord gegooid.

Het goede nieuws is ook dat de applicatie werkt met een iPhone 3G en een 3GS en dat je video kan streamen via een 3G of een WiFi verbinding. De iPhone 2G hebben we nog niet kunnen testen maar het streamen werkt dan waarschijnlijk alleen via een WiFi verbinding.

ustream

Na het installeren van de applicatie maak je een gratis account aan of via de Ustream website. Je kan daarna direct live video streamen of video opnemen met je iPhone om later te versturen. De standaard kwaliteit is 32×240 maar dit kan je bij een slechte verbinding ook wijzigen in 176×144

Als je live gaat streamen kan je ook instellen dat Ustream Live Broadcaster een notificatie met link stuurt naar Twitter. Video’s kan je ook tijdens het streamen direct uploaden naar Facebook en YouTube.

Wat ons betreft is de Ustream Live Broadcaster applicatie een van de meest waardevolle iPhone applicaties. Wij houden niet van lijstjes maar deze App staat in onze top 5 ;) We verwachten dat Qik nu ook snel in de App Store zal verschijnen.

Ustream Live Broadcaster is gratis verkrijgbaar via de App Store.

ustream2