>Ustream Broadcast iPhone Applicatie

>De Ustream Broadcast applicatie wacht nog steeds op goedkeuring van Apple voor release in de App Store. Ustream wil daar niet op blijven wachten en heeft de Broadcast Applicatie alvast vrijgegeven voor mensen met een iPhone plus jailbreak.

John Ham, de mede-oprichter en CEO van de live video streaming site Ustream liet tijdens een bezoek in januari aan TechCrunch de Ustream Broadcast Applicatie voor de iPhone zien. Ham zei toen ook dat de applicatie binnen enkele dagen in de App Store zou verschijnen. Met de Ustream viewing Applicatie was dat wel het geval de Broadcast App ligt nog steeds te goedkeuring bij Apple. Met Ustream en een iPhone is het mogelijk om live video te kijken via de Ustream website maar je kan ook participeren in de live chat die bij de aangeboden video zit.

Ustream’s heeft na twee manden wachten besloten om de Broadcast Applicatie alvast aan te bieden aan mensen met een iPhone met een jailbreak. De Applicatie werkt erg goed na 2 tot 3 seconden is er live beeld via een 3G verbinding en het werkt natuurlijk nog beter via WiFi.

Ustream.tv is een live video community voor iedereen. Met een computer, Internet verbinding en een web cam kan je Live video op internet streamen. Ustream.tv bestaat sinds maart 2007.
De vandaag vrijgegeven Ustream Broadcast Applicatie is vergelijkbaar met Qik.Volgens Kevin Rose zou ook Qik binnen enkele dagen in de App Store verschijnen (oktober 2008) maar dat is tot op heden niet gebeurt. Apple wil waarschijnlijk telecom providers tegemoet komen door dit soort Applicaties tegen te houden. Dit heeft met de bandbreedte van het 3G netwerk te maken die de video Applicaties gebruiken.
Leuk nieuws maar jammer dat Apple de applicaties nog steeds niet heeft goedgekeurd voor release via de App Store.

Bron: videoconferencingwire.com