USB kabel met een kleinere 8-pins dock connector

We hebben het aantal blog berichten over onderdelen van de zesde generatie iPhone al ruimschoots overschreden en daarom vandaag geen iPhone onderdelen maar een USB kabel met een kleinere 8-pins dock connector. Apple gaat in toekomstige iDevices de bekende 30-pins dock connector die Apple al sinds de derde generatie iPod gebruikt, vervangen voor een kleiner model. Het is ook het meest gebruikte accessoire wat je standaard bij de aankoop van een iDevice ontvangt.

iLounge heeft van de Chinese fabrikant Veister een tip gekregen van een foto die op Twitter is verschenen. Het is een foto van een USB kabel met de kleinere 8-pins dock connector. Het is niet duidelijk of de USB kabel van Apple is of een imitatie van het origineel. Voordeel van de nieuwe aansluiting is dat je niet meer hoeft op te letten of de stekker goed zit want de nieuwe dock connector is aan beide kanten aan te sluiten op je iDevice.

De zesde generatie iPhone die Apple vermoedelijk op 12 september gaat lancerenis het eerste iDevice wat voorzien is van een kleinere 8-pins dock connector. Qua afmetingen vergelijkbaar met de Thunderbolt aansluiting op de MacBook Air en Pro en volgens sommige geruchten zelfs magnetisch.