Uitzending Gemist nu echt in de App Store

In juli schreven sommige websites al dat de Uitzending Gemist applicatie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) voor de iPhone bijna verkrijgbaar was via de App Store. Dat bijna duurde uiteindelijk twee maanden langer. De Uitzending Gemist applicatie voor de iPhone was geweigerd door Apple. Afgekeurd door Apple omdat de Uitzending Gemist iPhone applicatie te veel bandbreedte zou gebruiken over een 3G verbinding en dit zou het netwerk netwerk overbelasten. Begin september maakte T-Mobile bekend dat ze samen met de  NPO zou gaan lobbyen bij Apple om de applicatie alsnog in de App Store te krijgen. Dat is gelukt want de Uitzending Gemist applicatie is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar in de App Store. via Tweakers liet woordvoerder Priscilla Tomasoa van T-Mobile weten  “Ons 3G-netwerk kan de applicatie makkelijk aan”.

npo

Met de Uitzending Gemist applicatie kan je televisieprogramma’s van de publieke omroep terugkijken op je iPhone. De applicatie heeft een archief van 8 dagen. Vrijwel direct na uitzending zijn de programma’s terug te kijken op je iPhone. Als je de applicatie opent zijn direct de meest recente uitgezonden programma’s beschikbaar. Het is ook mogelijk om te zoeken naar een programma via een alfabetische lijst of met een zoekfunctie. Vanwege de rechten zijn bijvoorbeeld films niet terug te kijken via de applicatie. Alleen televisie programma’s die zelf geproduceerd zijn door of voor de AVRO, BNN, BOS, EO, HUMAN, IKON, Joodse Omroep, KRO, LLiNK, MAX, NCRV, NIO, NMO, NOS, NPS, OHM, RKK, RVU, Teleac, TROS en VARA zijn via de applicatie te zien.

npo2

De Uitzending Gemist applicatie past de bitrate van uitzendingen aan de snelheid van de verbinding aan: via een wifi-verbinding laat de applicatie beelden zien met 500kbps, maar bij een 3G-verbinding valt dat automatisch terug naar 200kbps.

De Uitzending Gemist applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store

npo3

Voorbeeld 3G verbinding van 200kbps

Gemist

Voorbeeld via een wifi-verbinding van 500kbps