Uitzending Gemist iPhone applicatie geweigerd door Apple

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wacht al enige tijd op de goedkeuring van de Uitzending Gemist applicatie voor de iPhone. Waarom dat zo lang duurde is vandaag duidelijk geworden via een twitter bericht: De Uitzending Gemist-applicatie voor de iPhone is geweigerd door Apple. We zijn in gesprek met Apple om meer duidelijkheid te krijgen.

NPO-woordvoerder Gerald van der Wijngaart heeft Tweakers.net laten weten dat de applicatie niet in de App Store mag komen van Apple omdat de Uitzending Gemist iPhone applicatie te veel bandbreedte zou gebruiken over een 3G verbinding en zou zorgen voor overbelasting van het netwerk. Apple heeft afspraken gemaakt met providers om programma’s die veel bandbreedte genereren te weren uit de App Store.

In Nederland is dat niet het geval en T-Mobile gaat nu samen met de NPO lobbyen bij Apple om de applicatie alsnog in de App Store te krijgen.

T-Mobile heeft in elk geval niet aangedrongen op het weigeren van de applicatie: “Wij willen graag dat Uitzending Gemist in de App Store komt. Het lijkt ons een leuke applicatie voor klanten en ons netwerk kan het streamen van die uitzendingen prima aan.” De provider heeft er vertrouwen in dat de applicatie nu alsnog nog in de App Store komt met 3G-functionaliteit.

De Uitzending Gemist applicatie past de bitrate van uitzendingen aan de snelheid van de verbinding aan: via een wifi-verbinding laat de applicatie beelden zien met 500kbps, maar bij een 3G-verbinding valt dat automatisch terug naar 200kbps.

Nog even geduld dus….

Bron: Tweakers.net

even geduld