Uitzending Gemist de cijfers…

Enkele duizenden mensen maken sinds de lancering van Uitzending Gemist op mobiel gebruik van de nieuwe service. Sinds de lancering in december vorig jaar is de Uitzending Gemist applicatie ongeveer 15.000 keer gedownload. Ter vergelijking de Journaal applicatie voor de iPhone waarmee je het Journaal kan terug kijken op je iPhone of iPod touch is binnen twee weken 35.000 keer gedownload. In maart komt de Publieke Omroep met een iPhone applicatie van Uitzending Gemist. Eerst is nog de Blackberry aan de beurt, dan de iPhone en daarna de G1.

Inmiddels zijn er zo’n 130.000 legale en geïmporteerde iPhone 3G’s in Nederland verkocht. Volgens een schatting zijn er zo’n 10.000 uit de VS geïmporteerde iPhone 2G’s in Nederland en het marktaandeel van de iPod touch zou ook wel eens kunnen zorgen voor zo’n 60.000 kijkers van Uitzending Gemist. Wij denken dat er al gauw zo’n 200.000 potentiële kijkers zullen zijn via de iPhone en iPod touch.


Ter vergelijking: op een Nokia E71 ziet de Journaal uitzending er niet uit. De naamtitels van de geïnterviewden zijn onleesbaar en het beeld is onscherp en blokkerig. Op de iPhone ziet de uitzending er prima uit. Beide toestellen maakten gebruik van een 3G verbinding van T-Mobile.