Uitzending Gemist 2.0 voor iOS is nu ook volledig geschikt voor de iPad

De Uitzending Gemist applicatie van de publieke omroep is nu ook geschikt voor de iPad en daarnaast is het nu ook mogelijk om gemiste uitzendingen via een  iPhone, iPod touch of iPad te streamen naar een Apple TV. Met behulp van van de Apple TV kan je video, audio en ander beeldmateriaal draadloos van je mac, iPhone, iPod touch of iPad naar je TV streamen.

De iPad-versie van de applicatie heeft onder andere een aangepaste vormgeving en de mogelijkheid om favoriete programma’s aan te geven. Programma’s van Nederland 1, 2 en 3 en ook genres, omroepen en onderwerpen kan de gebruiker toevoegen aan zijn favorieten. Stelt hij bijvoorbeeld de VPRO en het genre amusement in als favoriet, dan verschijnen de nieuwste uitzendingen automatisch onder elkaar in een handig overzicht. Het aangeven van favoriete programma’s wordt in een latere versie van de applicatie ook beschikbaar gemaakt voor de iPhone en iPod.

Nieuwe techniek voor video’s

Door gebruik te maken van een nieuwe techniek – adaptive streaming – kunnen kijkers ook onderweg een hoge beeldkwaliteit verwachten. De nieuwe technologie controleert de beschikbare bandbreedte en past daarop de beeldkwaliteit aan. De beeldkwaliteit varieert van 32 Kilobit tot 1 Mbit per seconde.

Universele app
Uitzending Gemist 2.0 is een zogenaamde universele app, geoptimaliseerd voor iPhone, iPod touch en iPad. De app is sinds de lancering in september 2009 ruim 750.000 keer gedownload.  Per maand worden gemiddeld 2,7 miljoen afleveringen via de iPhone bekeken.

Changelog Uitzending Gemist 2.0 voor iOS

  • Universele app voor iPhone, iPod touch en iPad
  • Geoptimaliseerde interface voor iPad
  • Geoptimaliseerde retinagraphics voor iPhone 4 en iPod touch (4e generatie)
  • Adaptive streaming: 32 kbit tot 1 Mbit over 3G en WiFi
  • AirPlay-ondersteuning (vanaf iPhone 3GS, iOS 4.3 vereist)
  • Favorieten: programma’s, omroepen, genres en/of onderwerpen
  • Afleveringsafbeeldingen en kijkwijzerindicaties
  • Het probleem waardoor de app regelmatig crashte is opgelost

Uitzending Gemist 2.0 voor iOS is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store