Uitgever Condé Nast is bijna klaar voor de Apple tablet

Apple blijft nog steeds ontkennen dat er een Apple tablet komt maar de rest van de wereld gelooft heilig in de tablet. Zo ook Condé Nast een van de grootste uitgevers van lifestyle bladen ter wereld. Condé Nast heeft aangegeven dat Wired Magzine in de tweede helft van 2010 uitgegeven zal worden voor de tablet en daarnaast nog eens 18 lifestyle bladen. De uitgever geeft daarbij wel aan dat ze zelf ook niet zeker weten of er wel een tablet komt en dat ze niet met Apple hebben gesproken.

Condé’s plan is nog niet helemaal doordacht want ze willen gebruik maken van nieuwe Adobe software ADBE. ADBE draait op het Adobe AIR platform en werkt op bijna alle operating systemen maar helaas niet op de iPhone en mogelijk ook niet op de tablet.

Vorige maand was te zien via een uitgelekte video dat men bij de New York Times intern al spreekt over de Apple “slate”. In de video is te zien dat Hoofdredacteur Keller personeel van de New York Times toespreekt over de plannen om de krant via mobiele platformen toegankelijk te maken. Hij noemde daarbij als voorbeeld de Apple slate als nieuw platform voor de distributie van de New York Times.

De grote uitgevers zijn klaar voor de tablet maar de vraag blijft of Apple dat ook is.

cover_wired_190

Bron: Mediamemo