Uitgelekte ontwerptekening van iPhone 5se toont minimaal verschil met iPhone 5s

Uit meerdere geruchten blijkt steeds dat de iPhone 5se die Apple volgende maand gaat lanceren veel lijkt op zijn voorganger de iPhone 5s. Fabrikanten van hoesjes hebben vaak al voorkennis van het design van toekomstige iPhones via uitgelekte design tekeningen en schematische tekeningen. Via twitter zagen we de onderstaande ontwerp schetsen van twee iPhone prototypes waar Apple mee heeft gewerkt.
tekening
Wat opvalt is dat het design van de linker afbeelding afwijkt ten opzichte van de rechter afbeelding van een iPhone 5s. We zien links meer gaatjes voor de luidspreker en dat de pilvormige uitsparing voor de flitser nu een ronde vorm heeft gekregen. Op de onderstaande afbeelding van 9t05Mac die afkomstig is van een andere fabrikant van iPhone hoesjes zien we dat de aan/uitknop naar de zijkant van het toestel is verhuisd. Op de bovenstaande afbeelding zit die knop nog steeds aan de bovenkant van het toestel.
render
Over 3 weken weten we welke afbeelding juist is. Dan gaat Apple naast de iPhone 5se ook een nieuwe iPad Air lanceren en nieuwe horlogebandjes voor de Apple Watch. De iPhone 5se is volgens een gerucht vanaf vrijdag 18 maart te koop en dat is al vrij snel na de introductie op dinsdag 15 maart. Het is onduidelijk of de nieuwe devices vanaf dat moment ook meteen verkrijgbaar zijn in Nederland en België.