Uitgelekte foto backcover volgende generatie iPhone is genomen met een iPhone 5

Begin mei verscheen op de website Alibaba een foto van een hoesje voor de iPhone 5. Wat vooral opviel is de positie van de Led flitser, die zit niet meer naast de lens van de iPhone maar aan de rechterzijde. Op dezelfde dag verschenen er ook foto’s van onderdelen van de volgende generatie iPhone en daaruit blijkt ook dat de flitser niet meer naast de lens zit. Inmiddels zijn alle verwijzingen naar het hoesje verdwenen van de Alibaba website en de foto ook. Mogelijk op verzoek van Apple om verdere speculaties te voorkomen.

Eerder deze week lieten we je al een foto zien van de backcase van mogelijk de volgende generatie iPhone. Op de foto is duidelijk te zien dat de uitsparing voor de flitser nu aan de rechterkant zit. Probleem met dit soort uitgelekte foto’s is dat je nooit weet of het echt is totdat Steve Jobs er mee op een podium staat tijdens een keynote.

Verdere analyse van de foto wijst nog steeds niet uit dat het hier gaat om een onderdeel van de volgende generatie iPhone maar wat wel opmerkelijk is dat de foto mogelijk is genomen met de iPhone 4S of de iPhone 5. De foto is door een Photoshop expert geanalyseerd en die heeft een leuke ontdekking gedaan.

Op de foto is een klein zwart puntje te zien, een reflectie van de LED flitser, een reflectie van het Apple logo en in het Apple logo van de backcover zien we de lens van de camera van de volgende generatie iPhone.

Om er zeker van te zijn heeft ook tweede Photoshop expert naar de foto gekeken en ook hij ondekte de reflectie van het Apple logo op de backcover en de camera in het Apple logo van de backcover. Het is vrijwel uitgesloten dat het hier gaat om een fake achterkant van de volgende generatie iPhone. Vorige week bleek ook dat er uit de Foxconn fabriek weer een recent prototype is verdwenen en de backcover is mogelijk het eerste onderdeel wat uitgelekt is van de iPhone 4S of de iPhone 5.