Uit een uitvoerige test blijkt dat de fotokwaliteit van de iPhone 6s vrijwel identiek is aan de iPhone 6 uit 2014

Vorig jaar bleek uit een precieze en uitvoerige optische test van DxOMark dat de kwaliteit van de 8-megapixel camera van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus vrijwel gelijk is. Ze kregen allebei een score van 82. De iPhone 6 Plus was iets beter omdat die ook optische beeldstabilisatie heeft. DxOMark heeft nu ook de iPhone 6s getest en de uitkomst is verassend.

Je zou denken dat de 12-megapixel camera van de iPhone 6s een hogere score haalt dan zijn voorganger maar uit de DxOMark Mobile test blijkt dat de optische kwaliteit vrijwel gelijk is. De iPhone 6s haalt net als de iPhone 6 uit 2014 een score van 82.
test
Tijdens de DxO Labs test worden onder andere de belichting, kleur, autofocus, ruisonderdrukking, flits en videostabilisatie getest. De Samsung Galaxy S6 Edge doet dat net beter dan de iPhone 6s. Volgens DxOMark had de iPhone 6 vorig jaar de beste camera die je kon vinden in een smartphone maar Apple is inmiddels al ingehaald door de Sony Xperia Z5. Die smartphone heeft op dit moment de beste camera aan boord volgens de DxO Labs test.
dxo
De iPhone 6s staat op de tiende plaats in het  DxO Labs overzicht. DxO Labs geeft wel aan dat je met een iPhone 6s prachtige foto’s kan maken met een goede balans, performance en de beste user experience. Toch staat Apple’s nieuwste iPhone niet meer bovenaan de lijst van beste smartphone camera’s en dat is natuurlijk best een beetje jammer. Ook bij video is er nauwelijks verschil waarneembaar. Alleen de belichting en het contrast zijn iets beter geworden ten opzichte van de iPhone 6.