U2 werkt samen met Blackberry

U2 was lang verbonden met Apple maar de band werkt nu samen met RIM (Blackberry). U2 gebruikt voor de grootste wereldtournee ooit, de U2 360 tour Blackberry als hoofdsponsor. 
“This tour announcement marks the first stage of a relationship and shared vision between RIM and U2 that we expect will lead to new and innovative ways to enhance the mobile music experience on the BlackBerry platform for U2 fans,” volgens een manager bij RIM. 
123
De U2 360 tour zal deze zomer 14 Europese steden bezoeken. Volgens Jim Goldman van CNBC zal de relatie met Apple goed blijven en heeft de verbroedering met RIM meer met geld te maken.
 
In oktober 2004 organiseerden Apple en U2 nog een special event om de nieuwe rode en zwarte iPod u2 special edition te lanceren. Steve Jobs zei bij de introductie dat hij blij was dat Apple samen met een van de grootste bands ter wereld samenwerkt. 
Een jaar later was U2 ook betrokken bij de introductie van de iPod video campagne met een muziek video: 
“Original of the Species.” In Juni 2006, kwam de laatste U2 iPod met video ondersteuning op de markt. 
ipod-u2-special-edition-2
Bono heeft zich ook ingezet voor de (PRODUCT) RED iPods om campagne te voeren tegen AIDS in Afrika. 
Naast de samenwerking met RIM die dus meer met geld te maken heeft dan met de relatie met Apple heeft Bono’s investeringsmaatschappij 425 miljoen dollar zitten in Palm. En wij denken dat als deze zomer de langverwachte nieuwe smartphone van Palm op de markt komt: de Palm Pre, er wel eens echte barstjes kunnen komen in de relatie tussen U2 en Apple. 
De investeringsmaatschappij van Bono, Elevation partners, heeft vorig jaar voor 325 miljoen dollar een belang in Palm genomen. Eind 2008 moest Bono nog eens 100 miljoen bijstorten om de ontwikkeling van de Palm Pre een laatste zetje te geven.

Bron: AppleInsider

One Comment

  1. Jony Ive gaat tijdloos design van de Leica M evenaren
    Sep 19, 2012 @ 00:18:09

    […] is ook dat Bono, de zanger van U2 en grootaandeelhouder van RIM (Blackberry) aandelen ook meewerkt met het project. We zijn benieuwd wat Ive nog kan […]