Twitteraar iPhone foto van vliegtuig in Hudson-river gebruikt nu Droid

De twitteraar die vorig jaar op 15 januari 2009 een foto maakte met zijn iPhone van een US Airways vliegtuig wat in de Hudson-river was neergestort gebruikt nu een Motorola Droid (Milestone). Niet omdat de Droid veel beter is maar omdat het AT&T netwerk onbetrouwbaar is.

hudson

De foto van Janis Krums ging de hele wereld over en verscheen vier minuten na de crash op Twitter en TwitPic met de begeleidende tekst :

There’s a plane in the Hudson. I’m on the ferry going to pick up the people. Crazy

Met zijn iPhone foto maakte hij niet alleen geschiedenis maar Krums zorgde ook wereldwijd voor de doorbraak van het gebruik van Twitter als nieuws medium. Zijn foto heeft op veel voorpagina’s gestaan van kranten, tijdschriften en is gebruikt in ontelbaar veel actualiteiten rubrieken en nieuws uitzendingen.

Voor de crash deed Janis Krums zelf nogal lacherig over Twitter. Niemand gebruikte het en het was net een grapje. Nu is het een gerespecteerd medium dankzij zijn iPhone foto.

Krums gebruikt geen iPhone meer omdat het netwerk van de Amerikaanse provider AT&T erg onbetrouwbaar is. Hij is overgestapt naar provider Verizon en gebruikt sinds zes weken een Motorola Droid. Sindsdien heeft hij geen netwerk problemen meer en hij is ook zeer tevreden over de Motorola Droid. Nadeel is wel dat de App Store voor Android smartphones de zogenaamde Android Market niet zo goed is als de App Store van Apple. Verder benadrukt hij de kracht van Twitter: “nieuws zie je het eerst op Twitter en daarna op CNN”.

Bron: iPhonesavior.com