Tweetero open source iPhone Twitter client

ImageShack is vooral bekend van de upload service om foto’s te delen. Het bedrijf slaat nu een nieuwe weg in met een gratis open source Twitter client voor de iPhone: Tweetero. 

De applicatie heeft alle standaard functies die je verwacht van een iPhone Twitter applicatie maar natuurlijk vooral een functie om je foto’s te uploaden naar de ImageShack Yfrog server.

Duidelijk is dat het delen van foto’s via Twitter ook doorgedrongen is bij grote foto upload services. Recent lanceerde PhotoBucket TwitGoo om ook een graantje mee te pikken van het succes van Twitter. TwitPic was de eerste Twitter photo sharing aanbieder en is nog steeds de grootste.

Yfrog ondersteuning zit al in een aantal iPhone Twitter applicatieszoals Tweetie en Twittelator. Door het aanbieden van een open source applicatie zullen er meer iPhone Twitter applicaties verschijnen die gebruik maken van Yfrog waardoor het marktaandeel van ImageShack zal toenemen.

Het Nederlandse Mobypicture stuurde vandaag een update naar de App Store waarin ook ondersteuning zit voor locatie gegevens en tagging. In het vandaag gelanceerde Tweetie for Mac zit ook ondersteuning voor Mobypicture.

Meer Informatie over Tweetero: http://code.google.com/p/tweetero/

Via: Mashable.com

imageshackscreen