Tweetbot twitter client voor de iPhone nu in de App Store

Tweetbot is een nieuwe twitter client die gebruik maakt van een geheel nieuwe interface en dat is in het begin even wennen maar werkt na een half uur al zeer vertrouwd. Tweetbot is een app waar je voor moet betalen maar ten opzichte van de officiële twitter client voor de iPhone ben je na aankoop voor altijd verlost van het idee dat je binnenkort na een update weer een spam versie van Twitter moet gebruiken.

De interface van Tweetbot is even wennen want om op een tweet te reageren moet je er drie keer op “tappen” en door twee keer te tappen open je de tweet en kan je onderliggende informatie zien of opvragen. Als er een link in een tweet staat hou je, je vinger er even op en verschijnt er een pop-up menu met opties om de link te delen of te openen. Het verversen van je timeline kan via de bekende pull to refresh optie. Door naar links of rechts te swipen open je het retweet en optie paneel of zie je gerelateerde tweets. Onderin beeld zie je vijf icoontjes waarmee je snel kan switchen tussen je timeline, Mentions, direct messages, Favorieten en de zoekfunctie.

De interface van Tapbot is bijzonder goed gemaakt en werkt als je er aan gewend bent geweldig. De smart gestures werken goed en de (beschaafde) geluiden zijn niet storend. De bijbehorende services om links te verkorten en afbeeldingen te versturen zijn vergelijkbaar met de officiële Twitter client.

Alle opties die je in een Twitter client verwacht zitten er in verwerkt alleen op dit moment nog geen Push Notificaties maar er is wel ondersteuning voor Boxcar voor dezelfde functionaliteit. Tweetbot is voor de release al geprezen door John Gruber van Daring Fireball en door David Charlier van Macworld en daar willen wij ons graag bij aansluiten en het zou ons niet verbazen als Tweetbot later vandaag in de top 10 staat van best verkochte Apps in de App Store.

Tweetbot is ter introductie te koop voor slechts €1,59 via de App Store en wij zijn via Twitter te volgen via @MobileMac Meer informatie en een demo video over Tweetbot kan je vinden op de website van Tapbots.