Turn-by-turn navigate van iOS 6 Kaarten app werkt alleen op iPhone 4S

Op dit moment werkt de turn-by-turn navigatie van de kersverse Kaarten app van Apple en Tom Tom alleen op een iPhone 4S, iPad 2, de nieuwe iPad 3 en natuurlijk op de volgende generatie iPhone. We hebben de beta versie van iOS 6 geïnstalleerd op een iPhone 4 en daar kunnen we alleen navigeren via schermafbeeldingen. Dat werkt overigens prima maar niet iedereen heeft een bijrijder in de auto en daar had Apple Siri toch voor bedacht?

Wat ook opvalt is dat je constant data moet downloaden via 3G om de kaart gegevens te verversen. Dat doet ons een beetje terug denken aan de navigatie applicaties uit het eerste uur van de iPhone waarbij dat ook het geval was. Gevolg is vooral dat je accu snel leeg is en dat het toestel erg warm kan worden na enkele kilometers. Apple gaat hier vast nog wel iets aan doen want het downloaden van kaarten is niet echt 2012….

De vervanging van Google Maps ziet er erg mooi uit en werkt prima. Het opzoeken van een locatie gaat snel en de kaarten zien er prachtig uit. Gezien het tijdstip hebben we op dit moment geen tijd meer om iOS 6 op een iPhone 4S te installeren maar mocht je dit al gedaan hebben dan horen we je bevindingen graag.

Update: we hebben contact gehad met een software ontwikkelaar die aanwezig is op de WWDC in San Francisco. Hij weet ons te melden dat de  turn-by-turn navigatie alleen werkt vanaf de iPhone 4S en vanaf de iPad 2.